Solen blir energikälla när Hobby bygger nytt för husbilar och husvagnar

Den ökade försäljningen av husvagnar och husbilar syns tydligt hos Hobby Fritid i Jönköping. I dagarna har arbetet inletts med att bygga till anläggningen med ytterligare 900 kvadratmeter. En investering på närmare 7 miljoner kronor. – Vi har också beslutat att satsa på solen som energikälla och väljer därför att investera i solcellspaneler, säger Mats Svensson, VD för Hobby Fritid.

Sommaren är en bit bort ännu, men på Hobby Fritid i Tenhult är det högtryck. I anläggningen finns inte bara husvagnar och husbilar till försäljning. Den inrymmer bland annat en stor och modern verkstad för service och underhåll. De senaste åren har trenden varit mycket positiv och för Hobby Fritid i Tenhult har hanteringen av campingfordon ökat stadigt.
– Vi har nått så stora volymer i försäljningen att vi behöver mer utrymme. Den nya byggnaden kommer att inrymma kundmottagning, ankomst- och leveransavdelning samt gummiverkstad, berättar Mats Svensson.Hobby Fritid i Tenhult är inte bara en av de största återförsäljarna i Sverige. Företaget är även generalagent för Hobby husvagnar i Sverige samt italienska husbilen Elnagh.
– Därför har vi också reservdelslager, karosseriverkstad, tillbehörsbutik och administration samlat här. Den totala ytan är 7000 kvadratmeter. En del i nyinvesteringen är solcellspaneler som monteras på den nya byggnadens tak. Solenergin kommer att omvandlas till elektricitet.
– Vi är sedan tidigare självförsörjande på el genom de vindkraftverk som finns i vår koncern. Att satsa på teknik för att producera egen grön el är på alla sätt vettigt.
Sedan starten för 20 år sedan har Hobby i Tenhult gjort löpande stora investeringar för att utveckla anläggningen till en av de modernaste i branschen.
– Dagens husvagns- och husbilskunder frågar allt mer efter en helhetslösning där support, service och verkstad är lika viktigt som ett bra utbud av nya och begagnade fordon. Allt ska finnas under ett tak – enkelt och rationellt, säger Mats Svensson.
Den nya tillbyggnaden ska enligt planerna vara klar för inflyttning under hösten.

För mer information

Mats Svensson, VD Hobby Fritid, 0708-174820
[email protected]

Tillbaka
Läs vår policy för behandling av personuppgifter